Naročilo lahko plačate po povzetju (z gotovino ali s kartico), s plačilno oziroma kreditno kartico (Visa, Mastercard, Diners, Maestro*) ali PayPalom.

*Kartico Maestro morate predhodno aktivirati za nakupovanje prek spleta (to storite na banki, ki je vašo kartico izdala).

Plačilo po povzetju

Pri plačilu po povzetju znesek odkupnine z gotovino ali s kartico poravnate kurirju (a v tem primeru znesek naročila ne sme biti višji od 2000 €). V GLS Paketni trgovini ali Paketomatu pa lahko plačate le s kartico.

Plačilo s plačilno ali kreditno kartico

Pri plačilu s plačilno ali kreditno kartico bodite pozorni, da celoten postopek nakupa opravite v istem oknu in ne odpirate strani za plačilo v novem zavihku, novem oknu ali drugem brskalniku. Če nakupa ne boste opravili v istem oknu, lahko pride do napake in vaš nakup ne bo uspešno zaključen.

V primeru zavrnitve kartice preverite:
- ali je morda potekel datum veljavnosti kartice,
- ali ste morda presegli dovoljeno porabo za nakupe,
- ali ste pravilno vnesli vse podatke in izpolnili vsa obvezna polja,
- da vaša kartica podpira 3D Secure plačila.*

*Na naši spletni strani uporabljamo mednaroden varnostni standard 3D Secure, ki prinaša višjo stopnjo varnosti, saj pri vsakem nakupu preveri pristnost imetnika kartice z enkratnim geslom prek generatorja gesel ali poslanega SMS-a. Če vaša kartica nima aktiviranega standarda 3D Secure, nakup na naši spletni strani ne bo mogoč. Če ne veste, ali vaša kartica podpira standard 3D Secure, oziroma imate pri plačilu težave, pokličite našo službo za pomoč kupcem na telefonsko številko 080 45 41 (od ponedeljka do petka, od 8.00 do 16.00) ali se obrnite na izdajatelja svoje kartice. V primeru, da vaša kartica ne podpira standarda 3D Secure, vam svetujemo uporabo PayPal-a, ki je enostavna in brezplačna rešitev za varne spletne nakupe, lahko pa izberete plačilo z gotovino ali s kartico po povzetju.

 

Zaradi zagotavljanja varnosti kartičnih plačil, se bodo kartični podatki kodirali. Vsa plačila bodo izpeljana po standardu varnosti podatkov kartičnega poslovanja (PCI DSS).

Račun za plačane izdelke prejmete na svoj e-naslov, spremni list s popisom naročenih izdelkov pa bomo priložili paketu.

Pri Emporium.si se zelo trudimo, da vam na naši spletni strani omogočimo varno nakupovanje, zato uporabljamo različne napredne tehnologije in standarde:

 

PCI DSS (Payment Card Industry Data Security Standard)

PCI-DSS (Payment Card Industry Data Security Standard) je varnostni standard mednarodnih plačilnih sistemov (American Express, Discover Financial Services, JCB International, Mastercard in Visa). Ponuja okvir za ustrezno zaščito podatkov uporabnika kartičnega poslovanja. Varnostni standard PCI DSS je skupen nabor orodij in ukrepov za varno ravnanje z občutljivimi informacijami, ki jih vsebujejo podatki pri kartičnem poslovanju. Izvirno je PCI DSS nastal z uskladitvijo varnostnih programov kartičnih shem Vise in Mastercarda, danes pa postavlja okvir zahtev za razvoj robustnega in varnega kartičnega poslovanja ter vključuje ukrepe za preprečevanje varnostnih incidentov pri kartičnem poslovanju, njihovo odkrivanje in ustrezno odzivanje nanje.


TLS (Transport Layer Security) tehnologija

V naši spletni trgovini dvigujemo nivo varnosti tudi z uporabo sodobne TLS enkripcije. Z uporabo TLS na naših serverjih so vaši osebni podatki šifrirani.

Preden vnesete osebne finančne informacije, se lahko prepričate, da dostopate do varnega serverja, tako da pogledate v naslovno vrstico (URL) svojega brskalnika. Če dostopate do varnega serverja, se prvi znaki URL naslova spremenijo iz »http« v »https«.

Saferpay

Za plačilo s plačilnimi karticami sodelujemo s procesnim centrom SixPay, ki ponuja plačilni center Saferpay. Saferpay uporablja vrhunske varnostne standarde, je prijazen uporabnikom in tako omogoča prijetno, varno in enostavno uporabo.

 

Zaščita pred prevarami

Za zaščito pred prevarami izvajamo različne varnostne ukrepe. Zaradi vaše zaščite vas lahko tudi pokličemo, da preverimo podrobnosti vašega naročila in vašo identiteto.

Kaj lahko za varnost na spletu storite sami?

Če uporabljate javni računalnik (v knjižnici ali spletni kavarni) ali računalnik v skupni rabi, vam svetujemo, da se iz naše spletne trgovine vedno odjavite, preden jo zapustite. Zaradi varnosti vaših podatkov in v izogib zlorabam pa vam priporočamo tudi, da zaprete vsa okna brskalnika.

Kako nas lahko kontaktirate?

Po e-pošti: pomoc@emporium.si
Po telefonu: 080 45 41