Osebni podatki naših uporabnikov so eno od področij, ki mu posvečamo posebno skrb in pozornost. Zato v naši spletni trgovini uporabljamo več varnostno-zaščitnih sistemov, ki zagotavljajo ustrezno zaščito pred izgubo, neželjenim spreminjanjem ali zlorabo podatkov.
Z uporabo našega spletnega mesta soglašate, da vaše podatke pridobivamo, hranimo ter obdelujemo in uporabljamo. O spremembah pogojev in pravil vas bomo sproti obveščali na tem spletnem mestu.

Kontaktni podatki

Če imate kakršnakoli vprašanja v zvezi z varstvom osebnih podatkov, ali če potrebujete dodatna pojasnila o vsebini na tem spletnem mestu, lahko stopite v stik z nami prek kontaktnega obrazca, po e-pošti na pomoc@emporium.si ali po pošti na naslov Magistrat International, d. o. o., Kotnikova 28, 1000 Ljubljana.

Pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov je ga. Nina Lenardič, kontakt: nina.lenardic@magistrat.si.

Katere podatke zbiramo in obdelujemo?

Za potrebe poslovanja in da lahko vsem uporabnikom zagotovimo boljše storitve, zbiramo naslednje podatke uporabnikov:

 • - ime in priimek,

 • - naslov za račun in naslov za dostavo, kraj in država,

 • - e-naslov in geslo (velja samo za registrirane uporabnike),

 • - številko mobilnega telefona,

 • - kraj in čas registracije ter oddaje naročila,

 • - podatke za plačilo (ime, priimek, naslov, vrsta plačilnega sredstva),

 • - zgodovina poslov.

V kakšne namene in zakaj uporabljamo pridobljene podatke?

Registracija in nakupi

Osebni podatki se zbirajo, hranijo in obdelujejo za izvedbo prodajnih procesov (izpolnitve naročila, dostave blaga, pošiljanja računov in potrebno komunikacijo s strankami), reševanje reklamacij in drugih zahtevkov, z namenom statistične obdelave podatkov in spremljanja aktivnosti za pripravo prilagojenih ponudb in akcij ter za neposredno trženje in obveščanje potencialnih kupcev.

Prijava na e-novice

Novice nam služijo za obveščanje o akcijah in popustih, novostih, aktualnih modnih trendih in posebnih ponudbah ter izdelkih, ki jim registriran uporabnik sledi, če se na te novice naroči.

Oblikovanje profilov (segmentacija)

Z zgoraj navedenimi podatki na naši spletni strani oblikujemo profile (segmentacija). To počnemo, da vam lahko posredujemo najustreznejše ponudbe, storitve in vsebine, prilagojene točno vašim potrebam.

Kdo ima dostop do vaših osebnih podatkov?

Dostop do vaših osebnih podatkov imajo le pooblaščene osebe, zaposlene v podjetju Magistrat International, d. o. o. Uporabnik izrecno soglaša, da lahko upravljalec posreduje nekatere osebne podatke (ime, priimek, telefonsko številko, elektronski naslov, poštno številko) pogodbenim obdelovalcem upravljavca zbirke osebnih podatkov, s katerimi ima ali bo imel slednji sklenjene pogodbe o obdelavi osebnih podatkov in ki podatke obdelujejo ali bodo obdelovali v njegovem imenu in za njegov račun. Pogodbeni obdelovalci so zlasti dostavne službe, organizatorji nagradnih iger ipd.
Ker spoštujemo vašo zasebnost, vaših osebnih podatkov ne bomo posredovali, prodali ali zamenjali s katerokoli drugo nepooblaščeno osebo. V nobenem primeru pa vaši osebni podatki ne bodo posredovani v druge države ali mednarodne organizacije.

Kako dolgo vaše podatke hranimo?

Podatki se hranijo ves čas, dokler registriran uporabnik ne zahteva izbrisa. Ob podani zahtevi za izbris pa se podatki, ki niso potrebni za dokazovanje davčnih bremen, iz evidence trajno izbrišejo, pomožni nosilci pa varno uničijo. Računovodske listine se hranijo 10 let, kot je potrebno za dokazovanje davčnih obveznosti.

Kako vaše podatke varujemo?

Naše spletno mesto in druge sisteme varujemo pred izgubo, uničenjem, dostopom, urejanjem in spreminjanjem vaših osebnih podatkov s strani drugih oseb. Vaši plačilni podatki se v procesu naročanja prek interneta pošiljajo zašifrirani.

Pravna podlaga za zbiranje osebnih podatkov in preklic privolitve

Osebne podatke zbiramo, hranimo, obdelujemo na podlagi vašega izrecnega soglasja. Privolitev lahko kadar koli prekličete z dopisom ali e-pošto na naslov pomoc@emporium.si, ne da bi to vplivalo na zakonitost obdelave podatkov, ki se je na podlagi privolitve izvajala do njenega preklica. Podatke bomo izbrisali v obsegu in pod pogojem, da ni zakonitih razlogov za nadaljnjo hrambo osebnih podatkov.

Spreminjanje vaših osebnih podatkov in pravica do pozabe

Uporabnik ima pravico do spremembe podatkov ali pravico do pozabe. Podatke lahko spreminja sam, pri vpisu v svoj račun. Pravica do pozabe (izbrisa podatkov) pa se uresniči z dopisom ali e-pošto na naslov pomoc@emporium.si, v obsegu in pod pogojem, da ni zakonitih razlogov za nadaljnjo hrambo osebnih podatkov.
Uporabnik lahko kadarkoli pisno ali preko e-pošte zahteva, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati njegove osebne podatke, za namene neposrednega trženja. Upravljavec bo v 15 dneh ustrezno preprečil uporabo osebnih podatkov za namen neposrednega trženja ter uporabnika o tem obvestil.

Izjemno razkritje vaših osebnih podatkov

Podatki, ki jih Magistrat International, d. o. o., zbira in obdeluje bodo razkriti le, če boste za tako razkritje podali posebno soglasje ali če je tako določeno v zakonu, in/ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov Magistrat International, d. o. o.

Pravica do informiranja, ugovor obdelavi in ostale pravice

V skladu z zakonodajo o varovanju osebnih podatkov imate pravico kadarkoli povprašati in biti obveščeni glede svojih osebnih podatkov, ki so shranjeni pri nas. Pravica zajema tudi popravljanje, prepoved uporabe ter brisanje vaših osebnih podatkov iz našega sistema. Vse pravice lahko uveljavljate po e-pošti na naslov pomoc@emporium.si.

Pravica do vložitve pritožbe pri nadzornem organu

Pritožbo lahko podate Informacijskemu pooblaščencu (naslov: Dunajska 22, 1000 Ljubljana, e-naslov: gp.ip@ip-rs.si, telefon: 01 230 97 30, spletna stran: www.ip-rs.si).

Obveznost zagotavljanja osebnih podatkov

Zato, da lahko izpolnimo vaše naročilo, morate ob naročilu obvezno navesti ime, priimek, naslov za dostavo, e-pošto in telefonsko številko. Če kupec podatkov ne navede, nakupa ne more zaključiti.

E-novice

Če ste se prijavili na naše e-novice, se bo vaš e-naslov uporabil v promocijske namene in za obveščanje o popustih, ugodnostih, trendih in novostih. Če naših e-novic ne želite več prejemati, se od njih lahko kadarkoli in na enostaven način odjavite s klikom na povezavo Odjava, ki jo najdete na dnu vsakega od naših e-sporočil.

 

 

PIŠKOTKI

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki jih spletna stran ob vašem obisku pošlje brskalniku. Tako vas spletna stran prepozna, si zapomni podatke o vašem obisku in vam omogoči prijazno ter enostavnejšo spletno storitev.

Zakaj so piškotki potrebni in koristni?

Piškotki nam pomagajo analizirati podatke o našem spletnem prometu in izboljšati naše spletno mesto tako, da jo prilagodimo vašim individualnim potrebam.
Piškotki vam pomagajo, da se lažje znajdete v množici informacij in funkcionalnosti. Brskanje po naši spletni trgovini je s piškotki prijetnejše, hitrejše in predvsem učinkovitejše. Ob vašem naslednjem obisku je prijava enostavnejša, prikaz strani pa vedno tak, kot ste izbrali nazadnje, prav tako pa lažje najdete izdelke, ki ste jih v preteklosti želeli kupiti.
S piškotki ne zbiramo informacij, s katerimi bi vas bilo mogoče osebno prepoznati ter prilagoditi cene ali marže. Piškotki so ključni za delovanje našega spletnega mesta in brez njih vam nemotenega dostopa do spletnega mesta ne moremo omogočiti.

Zakaj uporabljamo piškotke?

Na našem spletnem mestu piškotke uporabljamo za:

 1. 1. Boljšo uporabniško izkušnjo spletne strani - tako da obiskovalcem prilagodimo prikaz vsebine glede na pretekle obiske.

 2. 2. Prepoznavanje vaše naprave (računalnik, tablica, mobitel) - tako da obiskovalcem prilagodimo prikaz vsebine glede na izbrano napravo.

 3. 3. Spremljanje obiska - tako da lahko preverjamo učinkovitosti prikaza vsebin in ustreznosti oglasov ter nenehno izboljšujemo spletno mesto.

 4. 4. Shranjevanje izbire pri ustvarjanju ožjega izbora ponudbe ter njihove primerjave.

Katere piškotke zbiramo?

Po načinu uporabe ločimo 2 vrsti piškotkov: sejne in dolgoročne (trajne). Vsakemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen sejni piškotek za identifikacijo in spremljanje nakupovalne košarice. Na vaš računalnik pa lahko Magistrat International, d. o. o., shrani tudi druge piškotke, na primer identifikacijsko številko uporabnika v šifrirani obliki (za prepoznavanje ob naslednjem obisku) ter piškotke sistema Google Analytics (za analizo obiskov spletnega mesta).
Na naši spletni strani lahko na svojo napravo dobite tudi piškotke Google, Facebook in YouTube, oziroma te strani lahko ob obisku našega spletnega mesta vaš piškotek preberejo. Tako zbrane podatke te strani uporabljajo za različne namene, od analitike, oglaševanja, pa do izboljšave svojih produktov.

Seznam piškotkov, ki se zbirajo na našem spletnem mestu:


Ime piškotka Namen piškotka Trajanje piškotka Podjetje

WC_USERACTIVITY_ID

Sejni piškotek, ki se uporablja za identifikacijo uporabnika, ki nima vzpostavljene varne (SSL) povezave. Piškotek vsebuje sejne vrednosti, kot so čas poteka seje, identifikator seje ter identifikacijska številka uporabnika (user ID) in identifikacijska številka trgovine (store ID).

Do konca seje

Magistrat International, d. o. o.

WC_SESSION_ESTABLISHED

Piškotek, ki se ustvari, ko se vzpostavi seja.

Do konca seje

Magistrat International, d. o. o.

WC_GENERIC_ACTIVITYDATA

Piškotek, ki obstaja le v času seje generičnega uporabnika (-1002). Piškotek shranjuje sejne vrednosti kot so identifikacijska številka trgovine (store ID) in identifikacijska številka izbranega jezika (language ID).

Do konca seje

Magistrat International, d. o. o.

WC_AUTHENTICATION_ID

Sejni piškotek, ki se uporablja za avtentikacijo uporabnika preko varne (SSL) povezave. Za večjo varnost vsebuje časovno oznako in podpis.

Do konca seje

Magistrat International, d. o. o.

WC_ACTIVEPOINTER

Piškotek, ki shranjuje identifikacijsko številko trgovine (store ID).

Do konca seje

Magistrat International, d. o. o.

WC_CartOrderId_storeId

Aktivna identifikacijska številka naročila (order ID) za trgovino.

Do konca seje

Magistrat International, d. o. o.

WC_CartTotal_orderId

Seštevek naročenih izdelkov (pred DDV-jem in dostavo), število izdelkov, jezik, valuta.

Do konca seje

Magistrat International, d. o. o.

WC_DeleteCartCookie_storeId

Piškotek, ki osveži ostale mini piškotke v nakupovalni košarici.

Do konca seje

Magistrat International, d. o. o.

WC_physicalStores

Fizične trgovine, ki jih uporabnik izbere.

Do konca seje

Magistrat International, d. o. o.

WC_pickUpStore

ID trgovine, ki jo uporabnik izbere.

Do konca seje

Magistrat International, d.o.o.

WC_shipTypeValue

Vrsta dostave: enkratna ali večkratna.

Do konca seje

Magistrat International, d. o. o.

WC_shipTypeValueOrderId

Identifikacijska številka naročila (order ID), ki se sklada z načinom dostave.

Do konca seje

Magistrat International, d. o. o.

WC_SHOW_USER_ACTIVATION_storeId

Zastavica, ki po registraciji uporabniku pokaže aktivacijsko sporočilo.

Do konca seje

Magistrat International, d. o. o.

GLOBALIZATION

Izbrana država in jezik.

1 leto

Magistrat International, d. o. o.

COOKIECONSENT

Soglasje o piškotkih (sprejmem piškotke).

1 leto

Magistrat International, d. o. o.

_cfduid

Pokaže se pojavno okno (prikazano pojavno okno za prijavo na e-novice).

5 let

Magistrat International, d. o. o.

_ga

Statistika ogledov spletne strani.

2 leti

Magistrat International, d. o. o.

_utma

Statistika ogledov spletne strani.

2 leti

Magistrat International, d. o. o.

_utmb

Statistika ogledov spletne strani.

30 minut

Magistrat International, d. o. o.

_utmc

Statistika ogledov spletne strani.

Do konca seje

Magistrat International, d. o. o.

_utmt

Statistika ogledov spletne strani.

10 minut

Magistrat International, d. o. o.

_utmz

Statistika ogledov spletne strani.

6 mesecev

Magistrat International, d. o. o.

uid_atuvc

Te piškotke namestijo tretje osebe, ki na našem spletnem mestu objavljajo gumbe za izmenjavo informacij v družabnih omrežjih.

2 leti

Facebook, Pinterest, Google

REF

YouTube video embed piškotek.

10 let

Google

VISITOR_INFO1_LIVE

YouTube video embed piškotek.

7-8 mesecev

Google

YSC

YouTube video embed piškotek.

Do konca seje

Google

datr

Piškotek za profiliranje uporabnikov.

2 meseca

Facebook

wd

Piškotek za profiliranje uporabnikov.

1 teden

Facebook

fr

Piškotek za profiliranje uporabnikov.

3 mesece

Facebook

xs

Piškotek za profiliranje uporabnikov.

3 mesece

Facebook

c_user

Piškotek za profiliranje uporabnikov.

3 mesece

Facebook

sb

Piškotek za profiliranje uporabnikov.

18 mesecev

Facebook

dpr

Piškotek za profiliranje uporabnikov.

1 teden

Facebook

reg_ext_ref

Piškotek, ki omogoča Facebook funkcije všečkaj, deli, komentiraj.

Do konca seje

Facebook

reg_ext_ref

Piškotek, ki omogoča Facebook funkcije všečkaj, deli, komentiraj.

Do konca seje

Facebook

reg_fb_ref

Piškotek, ki omogoča Facebook funkcije všečkaj, deli, komentiraj.

Do konca seje

Facebook

reg_fb_gate

Piškotek, ki omogoča Facebook funkcije všečkaj, deli, komentiraj.

Do konca seje

Facebook

NID

Targetirano oglaševanje za Google strani.

6 mesecev

Google

SID

Piškotek za varnost Google ID računa.

2 leti

Google

HSID

Piškotek za varnost Google ID računa.

2 leti

Google

IDE

Targetirano oglaševanje za Google strani.

1,5 let

Google

AIND

Targetirano oglaševanje za Google strani.

1,5 let

Google

DSID

Targetirano oglaševanje za Google strani.

1,5 let

Google

FLC

Targetirano oglaševanje za Google strani.

1,5 let

Google

AID

Targetirano oglaševanje za Google strani.

1,5 let

Google

TAID

Targetirano oglaševanje za Google strani.

1,5 let

Google

PREF

Nastavite preferenc za Google storitve.

8 mesecev

Google

exchange_uid

Targetirano oglaševanje za ne Google strani.

2 leti

Google

recently_watched_video_id_lis

Piškotek za zadnji gledan YouTube video.

7 mesecev

Google

GEO

YouTube in Maps embed piškotek.

7 mesecev

Google

use_hitbox

YouTube video embed piškotek.

Do konca seje

Google

SSID

YouTube video embed piškotek.

2 leti

Google

SIDCC

YouTube video embed piškotek.

3 mesece

Google

CONSENT

YouTube video embed piškotek.

2 leti in 1 mesec

Google

LOGIN_INFO

YouTube video embed piškotek.

2 leti

Google

APISID

YouTube video embed piškotek.

2 leti

Google


Kako dolgo piškotke hranimo?

Sejni piškotki se v pomnilnik strežnika shranjujejo le za čas trajanja obiska spletnega mesta in se zbrišejo po zaprtju vašega brskalnika. Dolgoročni piškotki pa so na vašem računalniku trajno shranjeni, tako da je pri ponovnem obisku našega spletnega mesta takoj jasno, da ste ga že obiskali in katere nastavitve so bile za vas prednostne.

Ali je oddaja naročila možna brez piškotkov?

Da, oddaja naročila v naši spletni trgovini je možna tudi brez uporabe piškotkov.

Kako se piškotki onemogočijo ali zbrišejo?

Piškotki so pod popolnim nadzorom vašega brskalnika in jih v nastavitvah lahko kadarkoli spremenite, omejite, onemogočite ali trajno zbrišete. Nastavitve piškotkov pa lahko spreminjate tudi takoj ob obisku našega spletnega mesta, kjer v pojavnem oknu izberete uporabo katerih piškotkov dovoljujete in katerih ne. Piškotke lahko omogočite ali onemogočite tudi na tej povezavi.